PRIPREME

Pripreme za upis na Dizajn Zvuka

Beogradska škola zvuka organizuje pripremnu nastavu za upis na Dizajn Zvuka.

Pripremna nastava će biti organizovana u grupama do 5 polaznika jednom nedeljno po 3h u prostorijama studija sa kojima sarađujemo u Beogradu ili Novom Sadu u ukupnom trajanju od 6 nedelja.

Predavanja obuhvataju:
- TEORETSKU nastavu: osnovi fizike zvuka, princip rada i konstrukcija mikrofona, procesori audio signala (ekvilajzeri, filteri, kompresori itd.), osnovi elektrotehnike, digitalizacija, miksete, zvučnici, MIDI sistemi, muzički instrumenti, principi analize zvuka i upotrebe muzike u filmu, dramaturgija zvuka u AV delu.
- PRAKTIČNU nastavu: vežba miksa u studiju, supervizija praktičnog rada koji se predaje uz prijavu (audio snimak do 2 minuta), i po potrebi snimanje elemenata rada u studiju, uz malu napomenu da se mogu snimati isključivo vremenski nezahtevna snimanja (dakle, naracija, efekti i sl. - neće biti mogućnosti da se snima bilo šta što iziskuje puno vremena za pripremu snimanja, npr. ceo bend ili muzika).
- SKRIPTA koju polaznici dobijaju u elektronskoj formi.
- ZAVRŠNI TEST koji je simulacija prijemnog ispita.

Polaznike, iz objektivnih razloga, NE PRIPREMAMO za test opšte kulture (mada upućujemo na oblasti koje se često pojavljuju u ovom delu ispita) i test muzikalnosti i memorije muzičkog materijala.
Za polaznike koji nisu u mogućnosti da fizički prisustvuju predavanjima u Beogradu ili Novom Sadu, nudimo i mogućnost ONLINE priprema. U ovom slučaju je potrebno da se polaznik pojavi u studiju najmanje jedanput – na simulaciji finalnog ispita (kada se radi i vežba kontrolnog miksa, analiza inserta iz filma i finalni test). ONLINE nastava (9 predavanja od 90 minuta plus pomenuta simulacija prijemnog ispita) podrazumeva da polaznik pored predavanja koje se u ovom slučaju rade “jedan na jedan”, dobija skripta i praktične zadatke za samostalan rad.

Više informacija i prijave putem mejla beogradskaskolazvuka@gmail.com ili na br. telefona 064/25-387-25. Potražite nas i na Facebook-u. Molimo Vas da prilikom prijave mejlom ili porukom na našoj FB strani navedete za koju ustanovu se prijavljujete i u kom gradu želite da pohađate pripreme.

NAPOMENA: Beogradska škola zvuka ne garantuje upis.